Buat yang bertanya saya, saya lama tak update sebab merajuk ke? Hehhe.. tak merajuk lah. Kain baju kalau penuh sebakul terus saya lipat hokey. Hahha.. Ye la tu kan. Dan kalau merajuk pada blog pun, tak berbaloi, sebab hati saya ada pada teman2 yang sudi berkawan dengan saya insyaAllah. Jawpaannya, tula, tuan blog kurang sihat dan semoga saya diberi kesihatan yang lebih baik untuk hari seterusnya.
Berbalik pada lempeng kelapa ni, dah berkurun saya buat ni. Rasanya sebelum tak berapa sihat hari tu lagi. Tetibe tekak nak makan lempeng kelapa ni lepas ternampak status Noorsha Dhira Darwish kat FB yang dia trasa nak makan lempeng kelapa. Lepas tu tak silap saya ada juga blog yang masing2 tayang lempeng kelapa ni kan. Cume saya tak sure resepi mana yang digunakan. Sebab masa tu, saya cume mampu tengok kat tingkap blog aje. tak mampu nak klik nengokkan hasilnya. Lempeng saya ni saya amik resepi kat myR. Dan jangan ada yang rasa hati saya tak merujuk mana2 blog di sini untuk lempeng ni ye. Sebab slama menyepi ni, saya pun tak berapa ber BW. Maaf ye. Tapi saya kongsikan juga resepi lempeng ni di sini. Anak2 suke sangat, cicah dengan gula kastor. Saya pulak makan ngan sambal sardin. Terima kasih Eton myR.
Lempeng Kelapa
Bahan - Bahan ( 2 orang lebih pun tak pe (tp tmbah sukatan) )
- 2 cawan tepung - (anggaran je ne)
- 1 cawan kelapa parut
- Air - ikut kepekatan
- Sedikit garam
- Minyak untuk menggoreng
Cara - Cara Membuat Lempeng Kelapa
1. Satukan kesemua bahan,jgn terlalu pekat atau cair.Agak2 mcm nak buat cekodok.
2. Panaskan minyak dlm kuali ,tuangkan adunan kedalam dan tutup sebentar,supaya lempeng tu masak sekata.Dah masak angkat dan hidangkan dgn sambal tumis.
Selamat mencuba
Resepi: Eton@MYR