-->
Kamis, 11 Februari 2016

Dahlia Pandan 'Cair Di Dalam Mulut' - Resep Maskan


Masih ada masa untuk buat biskut raya dengan air tangan sendiri bersama keluarga tersayang, jadi apa kata kali ini anda cuba Dahlia Pandan yang istimewa dengan wangian pandan. Haa, bagi wanita yang baru berumah tangga, inilah peluang untuk curi hati suami...

Bahan-bahan:

  • 240 gram tepung jagung
  • 200 gram marjerin
  • 130 gram tepung gandum
  • 100 gram gula aising
  • 2 butir kuning telur
  • 1 sudu teh esen pandan
  • Sedikit pewarna hijau
  • Ceri merah – untuk hiasan


Cara-cara menyediakannya:

  • Pukul marjerin bersama gula aising hingga lembut.
  • Masukkan kuning telur, esen pandan dan pewarna hijau.  Pukul rata.
  • Masukkan tepung gandum dan tepung jagung.  Pukul sebati.
  • Masukkan doh dalam beg paiping atau acuan pilihan.  Tekan dan bentuk kan di dalam dulang pembakar. 
  • Hiaskan dengan ceri merah di atasnya.  Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C selama 20-23 minit.


from Klik Disini http://ift.tt/20qn33t
Dahlia Pandan 'Cair Di Dalam Mulut' - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+