Rabu, 11 Mei 2016
Bahan-bahannya ialah:
(**)250gm tepung ubi / tapioca flour
(**)1 helai daun pandan ~ digunting kecil2
(**)2sb gula icing ~ saya letak 1sb je
(**)3sb susu pekat manis ( 60gm)
(**)100gm majerin / mentega ~ saya tambah lagi sikit
Cara-caranya ialah:
(**)1. Sangar (goreng kering) tepung ubi bersama daun pandan hingga ringan dan sejukkan.
(**)2. Ayak tepung dalam mangkuk. Masukkan gula dan susu, uli hingga sebati.
(**)3. Masukkan mentega sikit2 ( saya tambah mentega lagi sikit) dan uli lagi hingga lembut dan boleh dikepal.
(**)4. Canai doh dan terap guna acuan pilihan. Susun dalam dulang pembakar, bakar pada suhu 150C selama 12 - 15 minit atau ikut kepanasan oven masimg2.
(**)5. Sejukkan dulu baru disimpan dalam bekas kedap udara.
from Klik Disini http://ift.tt/23IsSeb
RESEPI BANGKIT SUSU - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah
RESEPI BANGKIT SUSU - Resep Maskan
Bahan-bahannya ialah:
(**)250gm tepung ubi / tapioca flour
(**)1 helai daun pandan ~ digunting kecil2
(**)2sb gula icing ~ saya letak 1sb je
(**)3sb susu pekat manis ( 60gm)
(**)100gm majerin / mentega ~ saya tambah lagi sikit
Cara-caranya ialah:
(**)1. Sangar (goreng kering) tepung ubi bersama daun pandan hingga ringan dan sejukkan.
(**)2. Ayak tepung dalam mangkuk. Masukkan gula dan susu, uli hingga sebati.
(**)3. Masukkan mentega sikit2 ( saya tambah mentega lagi sikit) dan uli lagi hingga lembut dan boleh dikepal.
(**)4. Canai doh dan terap guna acuan pilihan. Susun dalam dulang pembakar, bakar pada suhu 150C selama 12 - 15 minit atau ikut kepanasan oven masimg2.
(**)5. Sejukkan dulu baru disimpan dalam bekas kedap udara.
from Klik Disini http://ift.tt/23IsSeb
RESEPI BANGKIT SUSU - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah
Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:
Tags :
Resep Masakan