BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)3 biji kentang | dipotong dadu
(**)100 gm labu manis | dipotong dadu
(**)1 biji lada benggala hijau | dipotong dadu
(**)1 biji lada benggala merah | dipotong dadu
(**)1 biji terung | dipotong bulat
(**)30gm bawang putih kisar
(**)40ml minyak zaitun
(**)10gm jintan manis | dikisar kasar
(**)5gm daun kari | dicincang
(**)2 sudu besar jus limau nipis
(**)Garam dan gula secukup rasa
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Satukan kesemua sayur dan kentang bersama bawang putih kisar dan jintan manis. Gaulkan rata.
(**)2. Tuangkan sedikit minyak zaitun bersama daun kari. Kacau sebati.
(**)3. Kemudian perasakan dengan garam, gula dan air limau nipis secukupnya.
(**)4. Perap seketika agar meresap ke dalam sayur.
(**)5. Panaskan ketuhar pada suhu 150'c dan panggang selama 10 minit atau sehingga sayuran lembut dan masak.
(**)6. Sedia untuk dinikmati. Enak dimakan bersama ayam panggang.
from Klik Disini http://ift.tt/1Ut5JMm
Resepi Kentang Bakar Bersayur - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah