-->
Kamis, 05 Mei 2016

Resepi Kuah Yong Tau Fu - Resep Maskan


Bahan-bahannya ialah (5-6 orang)

(**)2 sudu besar petis/otak udang (shrimp paste)
(**)1 sudu besar tepung jagung
(**)2 keping gula Melaka
(**)2 ulas bawang putih yang ditumbuk halus
(**)4 sudu besar sos cili
(**)Gula dan garam

Cara-caranya ialah

(**)Panaskan 2 cawan air dalam periuk. Masukkan gula Melaka. Masak sehingga agak pekat sedikit.
(**)Masukkan petis udang, sos cili, bawang putih, garam dan gula secukup rasa.
(**)Kacau tepung jagung sehingga sekata di dalam cawan yang berisi air. Masukkan ke dalam periuk.
(**)Kacau sehingga sebati. Biarkan 2-3 minit di atas api.
(**)Siap untuk dihidangkan dengan bebola ikan, sotong, ketam dan sebagainya yang telah dicelup dalam air panas.

from Klik Disini http://ift.tt/1SRY0CI
Resepi Kuah Yong Tau Fu - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+