Resepi Kuih Kaswi Pandan
Bahan-bahan:
- 1 cawan tepung gandum
- 2 cawan air
- 1 1/2 cawan gula pasir (boleh kurangkan jika tak suka manis)
- 1 sdb tepung ubi
- 1 sdb tepung beras
- daun pandan
- pewarna hijau
- 1 sdk air kapur
- 1/2 biji kelapa parut putih
- sedikit garam
Cara membuatnya:
1. Blend semua bahan di atas, kemudian tapiskan kedalam loyang atau masukkan kedalam acuan yang disukai.
2. Kukus selama 30-40 minit.
3. Setelah sejuk barulah dipotong, bagi yang menggunakan loyang.
4. Gaulkan kelapa bersama sedikit garam. kemudian hidangkan bersama kuih kaswi tersebut.
Selamat mencuba.....
Baca juga : Resep Castella Cake Khas Jepang. Tampilan Mewah dengan Bahan Sederhana