-->
Senin, 16 Mei 2016

Resepi Kuih Kaswi Pandan Paling Sedaap dan Legit

Kuih Kaswi Pandan
Kuih Kaswi Pandan - Salam bahagia kepada anda semua. Petang-petang begini, cuaca pulak redup je. Sedap juga kalau ada juadah untuk minum petang. So, saya buat lah kuih kaswi pandan memandangkan dah lama tak makan kuih ni. Kali ini saya cuba dari Cikgu Hafi@ My resepi. Sedap sangat kuihnya.

Resepi Kuih Kaswi Pandan

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung gandum
  • 2 cawan air
  • 1 1/2 cawan gula pasir (boleh kurangkan jika tak suka manis)
  • 1 sdb tepung ubi
  • 1 sdb tepung beras
  • daun pandan
  • pewarna hijau
  • 1 sdk air kapur
  • 1/2 biji kelapa parut putih
  • sedikit garam

Cara membuatnya:

1. Blend semua bahan di atas, kemudian tapiskan kedalam loyang atau masukkan kedalam acuan yang disukai.

2. Kukus selama 30-40 minit.

3. Setelah sejuk barulah dipotong, bagi yang menggunakan loyang.

4. Gaulkan kelapa bersama sedikit garam. kemudian hidangkan bersama kuih kaswi tersebut.

Selamat mencuba.....

Baca juga : Resep Castella Cake Khas Jepang. Tampilan Mewah dengan Bahan Sederhana

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+