-->
Senin, 09 Mei 2016

Resepi Roti Naan - Resep Maskan

roti-naan

Resepi Roti Naan

Bahan-Bahan :

300gm tepung gandum | digaul rata
300gm tepung atta | digaul rata
1 peket yis mauripan | digaul rata
2 sudu makan gula kastor | digaul rata
Garam secukup rasa | digaul rata
1 biji telur
3 sudu makan marjerin
2 sudu makan dadih putih
250ml air suam

Cara Memasak :

1 . Untuk memasak roti naan, masukkan kesemua bahan ke dalam mangkuk adunan dan uli hingga sebati.

2. Bahagikan adunan menjadi ketulan kecil. Leperkan adunan dan biarkan ia naik semula dalam tempoh masa 15 minit.

3. Setelah itu, masukkan adunan tadi ke dalam kuali tanpa lekat (non-stick pan) tanpa menggunakan minyak.

4. Panaskan kuali dengan api yang paling kecil. Tutup kuali.

5. Masak roti sehingga agak garing dan berwarna kekuningan.

6. Sedia untuk dihidangkan.



from Klik Disini http://ift.tt/24FIyor
Resepi Roti Naan - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+