Rabu, 04 Mei 2016
BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)3 cawan tepung
(**)2 biji pisang montel
(**)1/4 cawan gula perang
(**)1/4 cawan susu tepung
(**)1/4 cawan susu penuh krim
(**)1 sudu besar serbuk koko
(**)1/4 cawan minyak jagung
(**)11gm yis | dilarutkan dalam air sehingga berbuih
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Kisarkan semua bahan kecuali tepung.
(**)2. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan terbentuk menjadi doh.
(**)3. Tutupkan doh dengan kain dan biarkan ia 'naik' selama 1-2 jam.
(**)4. Masukkan doh ke dalam bekas pembakar.
(**)5. Sapukan mentega di atas doh dan bakar selama 15-20 minit dengan suhu 150°selsius.
*** Anda boleh taburkan cip coklat di atas doh sebelum dibakar.
from Klik Disini http://ift.tt/1Ze594g
Resepi Roti Pisang Cip Coklat - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah
Resepi Roti Pisang Cip Coklat - Resep Maskan
BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)3 cawan tepung
(**)2 biji pisang montel
(**)1/4 cawan gula perang
(**)1/4 cawan susu tepung
(**)1/4 cawan susu penuh krim
(**)1 sudu besar serbuk koko
(**)1/4 cawan minyak jagung
(**)11gm yis | dilarutkan dalam air sehingga berbuih
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Kisarkan semua bahan kecuali tepung.
(**)2. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan terbentuk menjadi doh.
(**)3. Tutupkan doh dengan kain dan biarkan ia 'naik' selama 1-2 jam.
(**)4. Masukkan doh ke dalam bekas pembakar.
(**)5. Sapukan mentega di atas doh dan bakar selama 15-20 minit dengan suhu 150°selsius.
*** Anda boleh taburkan cip coklat di atas doh sebelum dibakar.
from Klik Disini http://ift.tt/1Ze594g
Resepi Roti Pisang Cip Coklat - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah
Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:
Tags :
Resep Masakan