-->
Rabu, 04 Mei 2016

Resepi Roti Pisang Cip Coklat - Resep Maskan


BAHAN-BAHANNYA IALAH:

(**)3 cawan tepung
(**)2 biji pisang montel
(**)1/4 cawan gula perang
(**)1/4 cawan susu tepung
(**)1/4 cawan susu penuh krim
(**)1 sudu besar serbuk koko
(**)1/4 cawan minyak jagung
(**)11gm yis | dilarutkan dalam air sehingga berbuih

CARA MEMASAKNYA IALAH:

(**)1. Kisarkan semua bahan kecuali tepung.
(**)2. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan terbentuk menjadi doh.
(**)3. Tutupkan doh dengan kain dan biarkan ia 'naik' selama 1-2 jam.
(**)4. Masukkan doh ke dalam bekas pembakar.
(**)5. Sapukan mentega di atas doh dan bakar selama 15-20 minit dengan suhu 150°selsius.

*** Anda boleh taburkan cip coklat di atas doh sebelum dibakar.

from Klik Disini http://ift.tt/1Ze594g
Resepi Roti Pisang Cip Coklat - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+