Resepi Sup Tulang
Bahan-bahan:
1kg tulang | direbus
1 bungkus perencah serbuk sup Adabi
1 bungkus perencah sup tulang Adabi
1 batang kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
2 biji buah pelaga
Air secukupnya
Garam dan gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
Bahan Kisar:
5 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
2cm halia
Bahan Hiasan:
1 tangkai daun bawang
1 tangkai daun sup
1 sudu makan bawang goreng
Cara Memasak:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar dan kulit kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan air secukupnya, perencah serbuk sup Adabi dan rempah sup tulang Adabi. Kacau rata dan didihkan.
3. Seterusnya masukkan tulang dan perasakan secukupnya. Biarkan seketika.
4. Akhir sekali, taburkan dengan bahan hiasan. Sedia untuk dihidangkan.
from Klik Disini http://ift.tt/1sb0Tsi
Resepi Sup Tulang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah