Resepi Daun Pegaga Masak Lemak
BAHAN-BAHAN:
- 200gm daun pegaga
- 1/3 cawan santan pekat
- 1 sudu makan ikan bilis
- 2 ulas bawang putih | hiris
- 1 ulas bawang merah | hiris
- 1 batang serai | titik
- 1 sudu teh lada hitam | tumbuk halus
- Gula dan garam secukupnya
CARA MEMASAK:
- Cuci daun pegaga dan ketepikan.
- Panaskan santan bersama ½ cawan air. Kemudian masukkan bawang yang telah dihiris dan serai. Masukkan juga ikan bilis dan lada hitam. Kacau sebati.
- Masukkan daun pegaga, kacau sebati dan perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Angkat dan sedia dinikmati.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2ezjaeW
Resepi Daun Pegaga Masak Lemak - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah