Bahan-bahannta :
- 200 g coklat masakan
- 150 g mentega tawar
- 3 biji telur
- 3 kuning telur
- 100 g gula pasir
- 100 g tepung gandum, ayak
Pelengkap:
- 150 g coklat masakan, cincang, cairkan
Cara penyediaan:
- Griskan 8 acuan tahan panas bentuk bulat atau yang lain
- Cincang coklat, ketepikan 50 g untuk isian. Cairkan baki coklat bersama mentega hingga bersatu.
- Pukul telur dan gula hingga kembang. Masukkan coklat cair, kacau rata. Tambahkan tepung gandum, kacau lagi hingga rata.
- Tuang adunan ke dalam acuan. Masukkan beberapa potong coklat di bahagian tengahnya. Masukkan ke dalam ketuhar panas 180 C selama 30 minit.
- Angkat, biarkan hingga agak sejuk. Renjis permukaannya dengan coklat cair.
Selamat mencuba..
from Klik Disini http://ift.tt/2dL1TO2
Resepi Kek Coklat Cinta ~ Klik Disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah