BAHAN-BAHAN:
- 2 biji pisang berangan
- 225gm krim keju
- 150gm biskut marie | dihancurkan
- 80gm mentega | dicairkan
- 75gm gula aising
- 100gm yogurt
- 2 sudu teh esen vanila
- 2 biji telur
CARA MEMASAK:
- Campurkan biskut marie yang telah dihancurkan dan mentega yang telah dicairkan hingga sebati dan tekankan pada bekas kek.
- Kemudian bakar sekejap dengan suhu 200⁰C selama 5-8 minit. Keluarkan dan letakkan di dalam peti sejuk sementara membuat lapisan kek. Ketepikan.
- Pukul krim keju bersama gula aising hingga sebati dan masukkan pisang. Pukul sehingga pisang hancur.
- Selepas itu masukkan yogurt bersama esen vanilla hingga sebati. Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul hingga sebati.
- Tuangkan adunan kek ke atas lapisan biskut tadi. Bakar 30-35 minit dengan suhu 200⁰C.
- Keluarkan dan biarkan sejuk pada suhu bilik.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2eXkR4J
Resepi Kek Keju Pisang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah