Resepi Puding Laici.
Bahan-bahan:
- 30 gram agar-agar
- 250 gram gula
- 3 sudu besar tepung kastard
- 6 cawan air
- 2 cawan air laici
- 1 butir telur
- 1 sudu marjerin
- 3 helai daun pandan (disimpulkan)
- 1 tin susu cair
- Sedikit pewarna kuning
- Sedikit pewarna coklat
Cara penyediaan:
- Masak agar-agar bersama air dan daun pandan. Bila mendidih, masukkan tepung kastard yang dicampurkan dengan susu, telur marjerin, air laici dan gula.
- Bila sudah masak, bahagikan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dicampurkan dengan warna kuning dan 1 bahagian lagi dicampurkan dengan warna coklat.
- Kemudian tuangkan ke dalam acuan bermula dengan warna coklat diikuti dengan warna kuning. Sejukkan.
- Setelah memejal, keluarkan dari acuan, hiaskan dengan potongan buah laici dan ceri di atasnya.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2ek6sjA
Resepi Puding Laici ~ klik disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah