Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api
Bahan-bahan
Bahan A:
- 1 kg siput sedut - potong belakangnya dan bersihkan
- 2 cawan santan cair
- 2 santan pekat
- 1 biji ubi keladi - potong kecil dan rebus
- 1 helai daun kunyit - disiat
Bahan Kisar:
- 20 tangkai cili api - tambah atau kurangkan ikut citarasa pedas
- 3 ulas bawang kecil
- 1 sudu garam kasar/ secukup rasa
- 1 inci kunyit hidup/ 1 sudu kecil serbuk kunyit
Cara Penyediaan:
- Masukkan semua bahan kecuali santan pekat dalam periuk. Panaskan atas api kecil sambil dikacau sekali sekala sehingga mendidih.
- Masukkan santan pekat sambil dikacau sekali sekala sehingga mendidih.sekali lagi.
- Angkat dan hidangkan bersama nasi.
from Klik Disini http://ift.tt/2dBCoTd
Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api ~ Klik Disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah