Resepi Sup Cendawan dengan Kaki Ayam
Bahan-bahan:
- 12 cendawan hitam
- 2 sudu teh garam
- 1 sudu makan cuka
- 6 cawan air rebusan ayam
- 24 kaki ayam
- 2 batang daun bawang
- 2 sudu makan kepingan halia
Cara penyediaan:
- 1. Rendam cendawan dalam air panas. Toskan dan buang batangnya.
- 2. Bersihkan kaki ayam dan rebus.
- 3. Masukkan air rebusan ayam, cuka, garam, daun bawang dan halia. Kacau rata dan tutup api.
- 4. Masukkan ke dalam pengukus dan kukus selama 30 minit.
- 5. Masukkan cendawan dan kukus lagi selama 20 minit.
- 6. Sedia untuk dihidangkan panas-panas dengan nasi.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2eZcNQh
Resepi Sup Cendawan dengan Kaki Ayam - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah