-->
Sabtu, 29 Oktober 2016

Resipi Pai Coklat (istimewa untuk pesakit diabetes) - Resep Maskan


Resipi Pai Coklat (istimewa untuk pesakit diabetes)

Bahan-bahan:
  • 1 cawan gula Equal-Lite 
  • 1/2 cawan serbuk coklat masakan
  • 5 susu tepung jagung 
  • 3 cawan susu
  • 3 biji kuning telur, dipukul
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 1 sudu teh mentega
  • 1 kulit pai (pie crust) 9 inci 
  • Krim putar untuk hiasan, jika suka

Cara Penyediaan:
  • Masukkan gula Equal,serbuk coklat dan tepung jagung di dalam mangkuk. Gaul rata dan ketepikan.
  • Tuang susu ke dalam periuk bersaiz sederhana dan panaskan. 
  • Keluarkan 1/2 cawan susu dan masukkan kuning telur; kacau hingga sebati. 
  • Masukkan campuran coklat tadi ke dalam susu dan kacau berterusan sehingga dipekatkan. 
  • Setelah pekat, tutup api. Masukkan vanila dan marjerin. Kacau sehingga adunan menjadi sebati. 
  • Masukkan adunan ke dalam kulit pai. Lapisi permukaan atas pai dengan krim putar jika suka. 



Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba & Dipersilakan share.

from Klik Disini http://ift.tt/2dWrHow
Resipi Pai Coklat (istimewa untuk pesakit diabetes) - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+