Resipi Pai Coklat (istimewa untuk pesakit diabetes)
Bahan-bahan:
- 1 cawan gula Equal-Lite
- 1/2 cawan serbuk coklat masakan
- 5 susu tepung jagung
- 3 cawan susu
- 3 biji kuning telur, dipukul
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 sudu teh mentega
- 1 kulit pai (pie crust) 9 inci
- Krim putar untuk hiasan, jika suka
Cara Penyediaan:
- Masukkan gula Equal,serbuk coklat dan tepung jagung di dalam mangkuk. Gaul rata dan ketepikan.
- Tuang susu ke dalam periuk bersaiz sederhana dan panaskan.
- Keluarkan 1/2 cawan susu dan masukkan kuning telur; kacau hingga sebati.
- Masukkan campuran coklat tadi ke dalam susu dan kacau berterusan sehingga dipekatkan.
- Setelah pekat, tutup api. Masukkan vanila dan marjerin. Kacau sehingga adunan menjadi sebati.
- Masukkan adunan ke dalam kulit pai. Lapisi permukaan atas pai dengan krim putar jika suka.
Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2dWrHow
Resipi Pai Coklat (istimewa untuk pesakit diabetes) - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah