-->
Jumat, 04 November 2016

RESEPI KERANG GORENG CENCALUK - Resep Maskan


RESEPI KERANG GORENG CENCALUK

Bahan-Bahannya :
  • 300gm kerang ~ dibersihkan,direbus dan kopek kulit ( buang kulit sebelah je)
  • 2sb cencaluk
  • 6 tangkai cili padi ~ dipotong kecil
  • 1/2 biji bawang holland ~ dipotong dadu
  • sos cili secukupnya
  • sos tiram secukupnya
  • sedikit margerin + minyak ~ utk menumis

Bahan dikisar:
  • 7 tangkai lada merah
  • 2 biji bawang putih 
  • sedikit belacan

Cara penyedianya:
  1. Panaskan minyak + margerin, tumis bahan yang dimesin hingga wangi dan garing.
  2. Masukkan cencaluk, cili padi, bawang holland, sos cili dan sos tiram. Gaul rata hingga sebati.
  3. Masukkan kerang, gaul rata dan tutup api. Jangan masak terlalu lama, nanti isinya liat.
  4. Sedap dimakan dengan nasi atau dimakan begitu saja.

Selamat mencuba & Dipersilakan share.




from Klik Disini http://ift.tt/2f2oAPQ
RESEPI KERANG GORENG CENCALUK - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+