-->
Senin, 26 Desember 2016

CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG - Resep Maskan


CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG

Bahan-bahan yang diperlukan :

  • 3 tongkol jagung muda (sebaiknya jagung pulut)
  • Sedikit gula/secukup rasa - saya guna gula perang
  • 1 sudu tepung ubi (saya tambah)
  • 1 sudu tepung jagung (saya tambah)
  • Secubit garam - (saya tambah)
  • Kulit jagung secukupnya - ambil yg belah2 dalam, tak kotor


Cara-cara membuatnya :

  • Sagat jagung. Saya sagat guna penyagat separuh dan separuh lagi potong kasar guna pisau
  • Campurkan gula, tepung ubi dan tepung gandum. Gaul sebati. Resipi asal adalah 100% jagung dan sedikit gula.
  • Sudukan ke atas kulit jagung dan lipat. Boleh dilipat macam lepat biasa tu atau diikat dengan tali atau semat guna lidi/stapler.
  • Kukus selama 20 minit.
  • Sejukkan sebelum makan.
Selamat mencuba guyss..




from Klik Disini http://ift.tt/2i72LOI
CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+