-->
Senin, 18 Januari 2016

RESEPI BISKUT HAZELNUT YANG RANGUP

RESEPI BISKUT HAZELNUT YANG RANGUP

RESEPI BISKUT HAZELNUT

Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-

Bahan-bahan (A)

[-]180 gram mentega
[-]90 gram gula halus
[-]1 biji kuning telur
[-]¼ sudu kecil mentega emulco

Bahan-bahan [B] (Ayak)

[-]320 gram tepung gandum superfine
[-]30 gram tepung jagung
[-]30 gram tepung sagu
[-]1/8 sudu kecil serbuk penaik

Bahan-bahan (C)

[-]50 gram Nestle almond cluster (kisar)
[-]50 gram biskut cheese cracker (kisar)
[-]1 keping keju cheddar (cincang halus)

Bahan-bahan [D]

[-]Kacang hazel secukupnya (bakar)

Bahan-bahan untuk hiasan

[-]Mangkuk kertas
[-]Coklat putih
[-]Gula pasir berwarna

Cara-cara untuk Membuatnya ialah:

1. [-]Bahan A diputar hingga sebati dan masukkan bahan B.

2. [-]Satukan bahan C dan campurkan dalam adunan tadi.Uli hingga menjadi doh.

3. [-]Bulat-bulatkan doh, masukkan kacang hazel di tengah-tengahnya.

4. [-]Bakar hingga masak dan sejukkan.

5. [-]Panaskan coklat putih secara double boiler.

6. [-]Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat putih dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.

7. [-]Hiaskan dengan taburan gula berwarna di atasnya jika mahu.


RESEPI BISKUT HAZELNUT YANG RANGUP - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+