RESEPI BISKUT HAZELNUT
Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
Bahan-bahan (A)
[-]180 gram mentega
[-]90 gram gula halus
[-]1 biji kuning telur
[-]¼ sudu kecil mentega emulco
Bahan-bahan [B] (Ayak)
[-]320 gram tepung gandum superfine
[-]30 gram tepung jagung
[-]30 gram tepung sagu
[-]1/8 sudu kecil serbuk penaik
Bahan-bahan (C)
[-]50 gram Nestle almond cluster (kisar)
[-]50 gram biskut cheese cracker (kisar)
[-]1 keping keju cheddar (cincang halus)
Bahan-bahan [D]
[-]Kacang hazel secukupnya (bakar)
Bahan-bahan untuk hiasan
[-]Mangkuk kertas
[-]Coklat putih
[-]Gula pasir berwarna
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:
1. [-]Bahan A diputar hingga sebati dan masukkan bahan B.
2. [-]Satukan bahan C dan campurkan dalam adunan tadi.Uli hingga menjadi doh.
3. [-]Bulat-bulatkan doh, masukkan kacang hazel di tengah-tengahnya.
4. [-]Bakar hingga masak dan sejukkan.
5. [-]Panaskan coklat putih secara double boiler.
6. [-]Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat putih dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
7. [-]Hiaskan dengan taburan gula berwarna di atasnya jika mahu.
RESEPI BISKUT HAZELNUT YANG RANGUP - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah