Bahan2 Cabai Daging :
300gm daging batang pinang
2 biji bawang besar di mayang
3 kuntum bunga lawang
1 batang kecil kulit kayu manis
3 tangkai daun kari
1 cawan pati santan
1 sudu besar kerisik
Garam, gula & aji secukup rasa
* sebiji bawang besar holland dihiris untuk di tabur setelah daging hampir masak..
Cara2 membuat Cabai Daging :
-Tumis bawang besar yg telah di mayang.
-Masukkan cili blender, tumis hingga pecah minyak.
-Masukkan kulit kayu manis & bunga lawang serta daun kari.
-Masukkan daging yg telah di hiris nipis dan sedikit air.. Klu kuah agak kering tambahkan air lagi, masak lah sehingga daging empuk.
-Bila kuah sudah agak kering, masukkan santan dan tambahkan kerisik.
-Masukkan gula, garam dan aji jika suka...Tunggu smpi kuah menjadi agak kering...
-Akhir sekali tambahkan bawang besar holland yg di potong bulat .
-Gaul rata...
Siap
Selamat mencuba..
from Baca Resep http://ift.tt/1Tau7jh
Resep Dan Cara Membuat Cabai Daging - Resep Masakan