-->
Senin, 09 Mei 2016

Biskut Cip Coklat Putih - Resep Maskan


BAHAN-BAHANNYA IALAH:

(**)1 cawan (250 gm) mentega tanpa garam
(**)1 1/2 cawan gula merah
(**)2 sudu kecil vanila
(**)2 biji telur gred A
(**)2/3 cawan koko
(**)2 cawan tepung gandum
(**)1 sudu kecil garam
(**)1 sudu kecil baking soda
(**)1 cawan cip coklat putih

CARA MENYEDIAKANNYA IALAH:

(**)1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 0C.

(**)2. Krimkan mentega dan gula, masukkan vanila diikuti dengan telur satu per satu dan pukul sebentar.

(**)3. Kemudian masukkan koko dan gaul rata. Ayak bersama tepung, soda bikarbonat dan garam.

(**)4. Masukkan campuran tepung ke dalam adunan mentega.

(**)5. Gaul rata cip coklat putih. Sudukan satu sudu kecil adunan tadi ke atas dulang pembakar dan bakar sekitar 15-20 minit sehingga masak. Sejukkan.

from Klik Disini http://ift.tt/1Xi0HD4
Biskut Cip Coklat Putih - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+