-->
Senin, 09 Mei 2016

Resepi Biskut Butang - Resep Maskan


Bahan-bahannya ialah:

(**)250gm tepung gandum
(**)60gm tepung jagung
(**)20gm serbuk koko
(**)300gm mentega
(**)100gm gula aising
(**)200gm coklat butang berwarna warni
(**)2 sudu makan susu segar

Cara memasaknya ialah:

(**)1. Pukul mentega bersama gula aising sehingga kembang.
(**)2. Kemudian masukkan campuran tepung gandum dan jagung berselang seli dengan susu segar. Adun sehingga sebati.
(**)3. Setelah itu masukkan adunan ke dalam beg paiping.
(**)4. Paip adunan menggunakan muncung (nozzle) paiping berbentuk bintang di atas dulang pembakar. Lakukan sehingga habis.
(**)5. Seterusnya tekankan coklat butang berwarna warni di atasnya.
(**)6. Akhir sekali, bakar pada suhu 160ÂșC selama 18 minit.

from Klik Disini http://ift.tt/1rNhIIV
Resepi Biskut Butang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+