Bebola Ikan Keju Mozarella
BAHAN-BAHAN:
- 10 biji bebola ikan | diperap
- dengan sedikit lada sulah
- 250ml susu cair / susu segar
- 30gm tepung gandum | dibancuh bersama 30ml air
- 10gm serbuk oregano
- 60gm cendawan tin | dihiris nipis
- 1/2 kiub pati ikan bilis
CARA MEMASAK:
- Masukkan bebola ikan di dalam aluminium foil. Ketepikan.
- Sementara itu sediakan bahan sos putih.
- Campurkan susu, bancuhan tepung, oregano, cendawan dalam tin dan pati ikan bilis dalam periuk.
- Kacau rata dan didihkan atas api sederhana sehingga bancuhan menjadi sedikit pekat.
- Tutup api dan tuangkan di dalam aluminium foil berisi bebola ikan.
- Taburkan keju mozarella diatasnya sebelum dibakar selama 15 minit dengan suhu 170⁰selsius.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2e0XZ2x
Bebola Ikan Keju Mozarella - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah