-->
Senin, 31 Oktober 2016

Resepi Popiah Pisang - Resep Maskan


Resepi Popiah Pisang

Bahan-bahan:
  • 6 biji pisang masak (sesuai untuk menggoreng seperti pisang nangka)
  • 6 keping kulit popiah
  • 1 sudu teh serbuk kayu manis
  • 2 sudu madu
  • 1 camca teh tepung jagung dan 1 besar air (bancuh untuk lekatkan kulit)
  • -bancuhan tepung jagung boleh juga diganti dengan putih telur
  • Minyak masak untuk goreng 

Cara Penyediaan:
  • Buang kulit pisang. Salutkan pisang dengan madu dan serbuk kayu manis.
  • Bungkus pisang dengan kulit popiah dalam sebarang gaya anda mahu. Kemaskan bungkusan dengan pes tepung atau putih telur.
  • Panaskan minyak dalam kuali. Pastikan kuantiti minyak cukup banyak untuk tenggelamkan pisang.
  • Goreng popiah pisang anggaran selama 5 minit atau sehingga warna coklat keemasan.
  • Angkat dan toskan minyak. Siap untuk dihidangkan.

Selamat mencuba & Dipersilakan share.



from Klik Disini http://ift.tt/2eMzF7J
Resepi Popiah Pisang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+