Resepi Popiah Pisang
Bahan-bahan:
- 6 biji pisang masak (sesuai untuk menggoreng seperti pisang nangka)
- 6 keping kulit popiah
- 1 sudu teh serbuk kayu manis
- 2 sudu madu
- 1 camca teh tepung jagung dan 1 besar air (bancuh untuk lekatkan kulit)
- -bancuhan tepung jagung boleh juga diganti dengan putih telur
- Minyak masak untuk goreng
Cara Penyediaan:
- Buang kulit pisang. Salutkan pisang dengan madu dan serbuk kayu manis.
- Bungkus pisang dengan kulit popiah dalam sebarang gaya anda mahu. Kemaskan bungkusan dengan pes tepung atau putih telur.
- Panaskan minyak dalam kuali. Pastikan kuantiti minyak cukup banyak untuk tenggelamkan pisang.
- Goreng popiah pisang anggaran selama 5 minit atau sehingga warna coklat keemasan.
- Angkat dan toskan minyak. Siap untuk dihidangkan.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2eMzF7J
Resepi Popiah Pisang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah