-->
Sabtu, 22 Oktober 2016

RESEPI PUDING AISKRIM KELADI CIK YAH ~ klik disini - Resep Maskan


RESEPI PUDING AISKRIM KELADI CIK YAH

Bahan-Bahannya :
  • 2 s/b serbuk agar-agar [1 bungkus agar-agar panjang tu] 
  • 5 cawan air 
  • 1 cawan gula 
  • 1 tin susu cair 
  • 2 s/b tepung jagung 
  • 2 cawan aiskrim keladi 
  • pewarna purple 
  • hiasan..sebarang pilihan 

Cara-Caranya :
  • Masakkan serbuk agar-agar dan air sehingga larut dan mendideh. 
  • Masukkan gula dan biarkan mendidih lagi. 
  • Masukkan susu cair yg dibancuh dengan tepung jagung. Biarkan mendideh. 
  • Angkat dari api dan tapiskandalam mangkuk besar. 
  • Masukkan aiekrim keladi dalam adunan puding dan kacau rata sehingga aiskrim cair.
  • Masukkan separuh adunan dalam mangkuk acuan pilihan dan bekukan sebentar. 
  • Masukkan pewarna purple kedalam adunan yg separuh lagi. 
  • Bila adunan dalam acuan telah mulai keras, masukkan adunan yg berwarna purple keatasnya dan sejukkan. 
  • Terbalikkan puding dan hiaslah mengikut pilihan sendiri. 
  • Hidangkan sejuk.

Selamat mencuba & Dipersilakan share.

from Klik Disini http://ift.tt/2f3isYD
RESEPI PUDING AISKRIM KELADI CIK YAH ~ klik disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+