Resepi Umi - Kuih Talam Jagung
Bahan-bahan:
Lapisan bawah:
- 1 cawan jagung manis berkrim
- 1 cawan tepung beras
- 2 sudu makan tepung kastad
- 2 cawan santan
- ½ cawan gula
- 1 cawan tepung beras
- 2 cawan santan pekat
- 1 sudu teh garam
Cara Penyediaan:
- Panaskan kukusan.
- Gaulkan kesemua bahan lapisan bawah dan kacau hingga sebati.Masukkan ke dalam loyang.
- Kukus selama ½ jam.
- Campurkan semua bahan lapisan atas dan tapiskan dalam periuk.
- Kacau sebentar di atas api kecil.
- Bila adunan lapisan bawah sudah masak, cakar-cakarkan sedikit permukaan atasnya dan tuangkan perlahan-perlahan adunan lapisan atas.
- Kukus selama 20 minit.
- Sejukkan dan potong.
Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2f3iHTk
Resepi Umi - Kuih Talam Jagung ~ klik disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah