Resepi Udang Cili Bawang Putih
Bahan-bahan: (untuk 4 orang)
- 4 sudu makan minyak zaitun
- 2-3 ulas bawang putih, cincang halus
- 1 biji cili merah, baung biji dan cincang
- 16 udang besar – dikukus/rebus
- 1 sudu makan daun parsley cincang
- Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa
- Hirisan lemon
Cara penyediaan:
- Panaskan minyak zaitun dalam kuali atas api sederhana panas.
- Tumis bawang putih dan cili selama seminit atau sehingga warna bawang putih bertukar perang.
- Masukkan udang dan goreng selama 3-4 minit, Gaul sehingga rata dan masak.
- Masukkan daun parsley cincang dan tutup api.
- Hidangkan bersama hirisan leman. Sedap dimakan bersama roti Perancis atau dibuat lauk.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.
from Klik Disini http://ift.tt/2ejCFWq
Resepi Udang Cili Bawang Putih ~ klik disini - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah