-->
Senin, 24 Oktober 2016

Tips untuk buah pisang kekal segar untuk tempoh yang lama - Resep Maskan



Tips untuk buah pisang kekal segar untuk tempoh yang lama(5 hari)

Pisang antara buah-buahan yang kaya dengan khasiat dan baik untuk badan manusia. Namun jarang diantara kita yang suka membeli pisang yang sudah masak ranum dalam kuantiti yang banyak kerana daya ketahannya agak kurang jika dibandingkan dengan buah-buahan lain seperti tembikai, epal dan limau.

Jika anda perlu membeli pisang dalam kuantiti yang banyak, ada cara yang boleh dicuba untuk memastikan buah ini kekal segar untuk tempoh masa sekurang-kurangnya 3 hari.  Mudah sangat untuk menjaga kualiti pisang dan menjadikannya kekal segar dan tidak 'lebam'. Gunakan pembalut makanan dan balutkan pisang anda. Pastikan pisang masih bertangkai.

Kemudian simpan pisang di tempat yang kering dan sejuk. Jangan disimpan bersama buah-buahan lain. Dengan cara ini, pisang dapat bertahan sehingga lima hari.

from Klik Disini http://ift.tt/2eMzxmD
Tips untuk buah pisang kekal segar untuk tempoh yang lama - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+