-->
Jumat, 11 November 2016

Cara-Cara Membuat Biskut Croquant Dengan Betul - Resep Maskan


Resepi Biskut Croquant

Bahan-bahan:

  • 110g mentega
  • 25g gula kastor
  • 20g tepung jagung
  • 1 biji telur kuning
  • 160g tepung gandum

Bahan hiasan-

  • kuning telur
  • croquant (campuran gula, kacang hazel cincang dan badam cincang)

Cara Penyediaan:

  1. Masukkan mentega bersama gula kastor ke dalam mangkuk. Pukul hingga kembang.
  2. Setelah kembang, masukkan tepung jagung dan kuning telur. Kacau hingga sebati.
  3. Masukkan tepung gandum dan uli hingga membentuk doh.
  4. Canai adunan msetebal 1cm. Cetak mengikut bentuk yang disukai. Susun atas dulang pembakar yang telah digris dengan mentega atau minyak masak.
  5. Sapukan kuning telur pada permukaan biskut dan taburi croquant. 
  6. Bakar pada suhu 170C selama 25 minit atau sehingga masak.
  7. Setelah masak, boleh dihidangkan panas-panas atau biarkan sejuk pada suhu bilik dan simpan dalam bekas kedap udara.

Selamat mncuba.

from Klik Disini http://ift.tt/2fJT5ep
Cara-Cara Membuat Biskut Croquant Dengan Betul - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+