Resepi Biskut Croquant
Bahan-bahan:
- 110g mentega
- 25g gula kastor
- 20g tepung jagung
- 1 biji telur kuning
- 160g tepung gandum
Bahan hiasan-
- kuning telur
- croquant (campuran gula, kacang hazel cincang dan badam cincang)
Cara Penyediaan:
- Masukkan mentega bersama gula kastor ke dalam mangkuk. Pukul hingga kembang.
- Setelah kembang, masukkan tepung jagung dan kuning telur. Kacau hingga sebati.
- Masukkan tepung gandum dan uli hingga membentuk doh.
- Canai adunan msetebal 1cm. Cetak mengikut bentuk yang disukai. Susun atas dulang pembakar yang telah digris dengan mentega atau minyak masak.
- Sapukan kuning telur pada permukaan biskut dan taburi croquant.
- Bakar pada suhu 170C selama 25 minit atau sehingga masak.
- Setelah masak, boleh dihidangkan panas-panas atau biarkan sejuk pada suhu bilik dan simpan dalam bekas kedap udara.
Selamat mncuba.
from Klik Disini http://ift.tt/2fJT5ep
Cara-Cara Membuat Biskut Croquant Dengan Betul - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah