-->
Selasa, 08 November 2016

Petua Opah untuk mengekalkan rasa keenakan dan kesegaran udang - Resep Maskan


Petua Opah untuk mengekalkan rasa keenakan dan kesegaran udang

Untuk mengekalkan rasa keenakan dan kesegaran udang, bersihkan udang terlebih dahulu dan bilas dengan air kelapa sebelum ditanggalkan kulitnya. Kumpul kulit-kulit udang dan bungkuskan dengan kulit kapas dan ikat seperti bunjut rempah sup. Masukkan bunjut tersebut ke dalam masakan dan buang setelah selesai memasak.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share




from Klik Disini http://darahatiku.blogspot.com/2016/11/petua-opah-untuk-mengekalkan-rasa.html
Petua Opah untuk mengekalkan rasa keenakan dan kesegaran udang - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+