-->
Jumat, 25 November 2016

Petua Untuk Tajamkan Mata Pisau Dengan Mudah - Resep Maskan


Petua Untuk Tajamkan Mata Pisau Dengan Mudah

#1) Untuk pisau, ambil pisau dapur yang sudah tumpul dan asah di bahagian bawah atau belakang mangkuk.

#2) Anda boleh mengasahnya dari depan ke belakang dan dilakukan secara berulang-ulang sampai anda merasa bahwa pisau sudah cukup tajam.

#3) Hal yang sama juga berlaku jika anda menggunakan pegangan gelas kaca sebaga alat pengasah.

#4) Agar lebih mudah, sebaiknya tidurkan gelas atau mangkuk dengan dipegang tangan kiri anda dan asahlah pisau dengan menggunakan tangan kanan secara menyerong demi menghindari terkena badan.

#5) Setelah itu anda boleh cuba menggunakannya kembali untuk memotong bahan-bahan dapur.

Sekiranya pisau anda belum tajam, asah lagi sampai ia dapat memotong dengan sempurna.

Apa macam? Senang tak? Jimat kos, dan bahan untuk mengasah pisau anda memang tersedia di dapur. Jangan membazir duit beli pisau baru jika yang lama masih elok. Betul tak?

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share




from Klik Disini http://ift.tt/2goyMjh
Petua Untuk Tajamkan Mata Pisau Dengan Mudah - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+