Bahan-Bahan Yang perlu anda sediakan ialah:-
Bahan-bahan A
{?}250gm mentega
{?}220gm gula pasir
{?}200gm gula perang
{?}2 biji telur
{?}1 tsp vanila
Bahan-bahan B
{?}250gm tepung red rose
{?}1 sudu kecil soda bikarbonat
{?}1 sudu kecil serbuk penaik
{?}1 sudu kecil garam halus
Bahan-bahan C
{?}200gm oatmeal
{?}200gm chocolate chips
{?}100gm chocolate masakan – dicincang kasar
{?}100gm almond nibs – dibakar
{?}50gm walnuts – dibakar
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:-
1. {?}Bahan A, pukul mentega dan gula hingga kembang, masukkan telur satu
persatu dan vanila. Putar hingga bergaul rata.
2. {?}Ayak bahan B didalam mangkuk, kemudian satukan bersama bahan C, gaul
hingga rata. Kemudian gaulkan dengan bahan A hingga menjadi doh.
3. {?}Sudukan ke dalam loyang pembakar yang telah digris terlebih dahulu. Bakar
pada suhu 160C selama 20 minit atau hingga masak.
RESEPI BISKUT OAT YANG RANGUP - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah