-->
Minggu, 23 Oktober 2016

Resepi Daging Masak Kari Kering - Resep Maskan


Resepi Daging Masak Kari Kering

Bahan-bahan:

  • ½ kg daging
  • Garam secukup rasa
  • Serbuk kunyit 
  • Minyak untuk menggoreng
  • 100 ml air
  • 125 ml santan pekat
  • Lada sulah secukup rasa

Bahan A:

  • 2 labu bawang besar dihiris halus
  • 4 cm halia dihiris halus
  • 5 ulas bawang merah dikisar
  • 3 ulas bawang putih dikisar
  • Setangkai daun kari
  • 3 cm kulit kayu manis
  • 2 sudu besar serbuk kari daging
  • 1 sudu besar cili kisar

Cara penyediaan:

  • Perap daging bersama serbuk kunyit dan garam selama 20 minit.
  • Tumis bahan A hingga kekuningan. Masukkan air, santan, garam dan lada sulah secukup rasa. Masak hingga mendidih.
  • Kecilkan api, masukkan daging. Masak hingga kuah kering.
Selamat mencuba & Dipersilakan share.


from Klik Disini http://ift.tt/2evlEx7
Resepi Daging Masak Kari Kering - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+