LEMPENG KELAPA
Bahan-Bahanya :
- 300gm tepung gandum
- 1 biji kelapa parut
- 1 sudu besar gula pasir
- 1 sudu teh mentega
- 1/2 sudu teh garam
- 200ml air - boleh di tambah jika adunan agak pekat
Cara membuatnya :
- Masukkan semua bahan lempeng ke dalam pengisar kecuali mentega. Kisar hingga halus.
- Panaskan kuali leper dan sapukan sedikit mentega. Tuang satu senduk kecil adunan tepung tadi dan biarkan masak. Lakukan hingga adunan habis.
Dah pun siap....mudahkan? Lempeng kelapa ni yang paling sedap kalau di hidangkan dengan sambal ikan bilis dan di gandingkan pula dengan kopi O panas. Fuh...memang terbaiklah.
from Klik Disini http://ift.tt/2eaJka1
RESEPI LEMPENG KELAPA ~ KLIK DISINI - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah