-->
Sabtu, 26 November 2016

Cara-Cara Membuat Dadih Yang Mudah Dan Lazat - Resep Maskan


Cara-Cara Membuat Dadih Yang Mudah Dan Lazat

Bahan-bahan:
  • 20 cawan air
  • 15 gram Agar-agar
  • 5 cawan Susu tepung
  • ½ cawan Tepung kastard / tepung jagung
  • Perisa Mengikut selera(jika suka)
  • Gula Secukup rasa
  • Buah-buahan seperti strawberi, laici dan peach (jika suka)

Cara penyediaan:
  1. Masak air hingga mendidih dan bahagikan kepada 3 bahagian.
  2. Bahagian pertama bancuh susu tepung dan tepung sehingga larut.
  3. Bahagian kedua larutkan gula dan perasa.
  4. Bahagian ketiga larutkan agar-agar.
  5. Satukan ketiga-tiga bahagian dalam periuk dan panaskan sehingga mendidih.
  6. Setelah mendidih agihkan ke dalam cawan-cawan dan sejukkan. Masukkan ke dalam peti ais jika suka.

Cadangan Hidangan:
  • Hidangkan dadih dengan buah-buahan.

Selamat mencuba uolss & Jangan lupa share. ^_^




from Klik Disini http://ift.tt/2fQiO1u
Cara-Cara Membuat Dadih Yang Mudah Dan Lazat - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+