-->
Jumat, 18 November 2016

Petua Untuk Buat Agar-Agar Supaya Cepat Keras - Resep Maskan


Petua Untuk Buat Agar-Agar Supaya Cepat Keras

(:)Agar-agar atau lengkung memang mudah disediakan tetapi masalahnya adalah selalu agar-agar kita lambat keras atau beku. Bahan asas buat agar-agar adalah gula, agar-agar dan air. Haa...yang lain seperti bahan perwarna, santan, buah-buahan boleh ditambahkan jika suka.

(:)Agar-agar adalah antara juadah pantas yang boleh kita sediakan tiba-tiba ada tetamu yang tidak dijangka mahu datang ke rumah. Masalahnya bila kita nak keraskan tu, ambil masa pulak. Jika anda kesuntukan masa dan perlu menyediakan agar-agar dalam kuantiti yang banyak, ada cara untuk memastikan agar-agar anda cepat beku. Mari kita lihat cara-cara buat lengkung cepat beku. 

(:)Berikut adalah cara yang boleh digunakan supaya agar-agar atau lengkung anda cepat keras. Mula sekali, masukkan loyang agar-agar ke dalam peti sejuk selama 1 jam. Kemudian, keluarkan loyang dan masukkan bancuhan agar-agar yang telah dimasak. 

(:)Hasilnya agar-agar akan membeku dengan cepat. Dan, mudah nak sediakan kepada tetamu anda.

(:)Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, Selamat mencuba & Dipersilakan share.




from Klik Disini http://ift.tt/2f7cOjJ
Petua Untuk Buat Agar-Agar Supaya Cepat Keras - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

Baca Juga Resep Lainnya di Bawah Ini:

Tags :
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+